Hvem kan få hjælp?

Du kan få hjælp hos os, hvis dine forældre har problemer med rusmidler, lige meget om der er tale om alkohol, hash, stoffer eller piller.

Er du i tvivl?

Ved du ikke om Ung Revers er noget for dig, er du meget velkommen til at kontakte os og høre mere. Se hvilken afdeling som er tættest på dig her

Du er mellem 0-25 år. Hjælpen er altid gratis. Den hjælp vi tilbyder består af samtaler, som både kan foregå alene eller i en gruppe med andre unge.

Måske tænker du, at det ikke er dig, der har et problem og derfor ikke har brug for hjælp. Men når en forælder har problemer med rusmidler påvirker det hele familien – også dig.

Hvordan foregår det, når du er i et forløb?

Chat og brevkasse

Hvis du i første omgang blot har lyst til at vide lidt mere, så kan du anonymt chatte eller skrive til vores brevkasse.

Starter du i et forløb hos os, vil du have samtaler med en behandler cirka hver 14. dag. Det vil være den samme behandler, som du mødes med hver gang.

Et forløb strækker sig typisk over 10 – 14 gange. Vi arbejder ud fra forskellige temaer fra gang til gang, som sætter fokus på det, som er eller har været svært for dig i forhold til at vokse op med en mor eller far med et misbrug.

Gruppeforløb

Du har også mulighed for at komme i et gruppeforløb. Fordelene ved at gå i en gruppe er, at du møder andre unge, som går rundt med de samme tanker og bekymringer, som du har.

Typisk vil I være 8 – 10 unge i en gruppe sammen med to behandlere. Forløbet strækker sig over 14 gange og I mødes hver anden uge.

En ung fortæller om gruppeforløb

"Når man kommer i gruppe, møder man andre unge mennesker, og så føler man sig pludselig ikke så alene længere". Læs fortællingen her.

Alt hvad der bliver talt om i gruppen er fortroligt og må ikke fortælles videre til andre. Den første gang laver vi i fællesskab nogle klare spilleregler for, hvordan vi sammen skaber en god og tryg stemning i gruppen.

 

 

 

FAQ

Skal mine forældre med?

Er du fyldt 16 år og derover vil du kunne komme i Ung Revers uden dine forældre. Er du under 18 år skal dine forældre vide besked og sige ja til at du må komme i Ung Revers. Måske synes du det kan være svært at tale med dine forældre om det og du kan være i tvivl, om de vil give dig lov til at starte hos os. Det hjælpe vi dig gerne med og du har altid ret til at få en samtale uden at dine forældre ved det.

Er du fyldt 16 år vil du kunne komme i Ung Revers uden dine forældre, men så længe du er under 18 år skal dine forældre vide besked og sige ja til, at du må komme i Ung Revers. Det kan være svært at tale med dine forældre om det. Det hjælpe vi dig gerne med, og du har altid ret til at få en samtale uden at dine forældre ved det.

Ved mine forældre, hvad jeg taler om i Ung Revers?

Er du fyldt 16 år, er dine forældre ikke en del af forløbet og derfor får de heller ikke at vide, hvad vi taler om. Nogle gange kan det være en god idé at invitere dine forældre med til en samtale, så de får et indblik i, hvordan det er at være barn i en familie med misbrugsproblemer.

I meget få tilfælde oplever vi, at vi bliver vidne til nogle ting, som vi bliver nødt til at gå videre med. Men vi gør det aldrig uden, at du ved det eller uden, at vi inddrager dine forældre. Det kaldes for skærpet underretningspligt.

Skal jeg gå i forløb i den by jeg bor i?

Du kan frit vælge mellem alle vores afdelinger. Måske foretrækker du at gå tæt på din uddannelse eller arbejde fremfor dér, hvor du bor.

Hvordan kontakter jeg Ung Revers?

Du kan sende en sms til den afdeling, som er tættest på dig, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du kan også sende os en mail eller ringe til os. Find kontaktoplysninger på vores kontaktside.

Du kan også helt anonymt skrive på vores chat eller brevkasse, hvis du har spørgsmål til os.